Imprezy

Kalendarium imprez Zakopane

Konkurs ciast "Góralskie Słodkości 2016"
miejsce: Dom Ludowy w Kościelisku, ul. Chotarz 453
godziny: 17:00
organizator: Koło Gospodyń Wiejskich w Kościelisku
Impreza odbywa się :2016, w miesiąc (u)(ach): Lipiec
W dniach : 9
REGULAMIN konkursu ciast
„Góralskie Słodkości 2016”
1. Organizator konkursu:
Koło Gospodyń Wiejskich w Kościelisku.
Projekt dofinansowany jest ze środków Gminy Kościelisko, w ramach Programu “Aktywne gospodynie w Gminie Kościelisko”.

Współorganizatorem imprezy jest Gminny Ośrodek Kultury Regionalnej w Kościelisku.
2. Data i miejsce konkursu:
09.07.2016, godz.17.00, w Domu Ludowym w Kościelisku, ul. Chotarz 453.
3. Cele konkursu:
- kultywowanie i upowszechnianie tradycji sporządzania oraz przygotowania wypieku ciast;
- prezentacja i degustacja najlepszych i najsmaczniejszych wypieków ciast w Gminie Kościelisko i okolic;
- wymiana doświadczeń oraz integracja lokalnej społeczności.
4. Przedmiot konkursu:
W konkursie będą oceniane ciasta w trzech głównych kategoriach:
- ciasta drożdżowe,
- ciasta kruche,
- ciasta z masą tortową.
5. Warunki uczestnictwa:
- przedmiotem konkursu mogą być ciasta przygotowane przez wszystkie osoby, które wyraziły chęć udziału w konkursie „Góralskie słodkości 2016”;
- każdy z uczestników może przygotować do konkursu najwyżej 2 ciasta łącznie we wszystkich 3 kategoriach ( np. 1

ciasto z kategorii ciast drożdżowych i 1 ciasto z kategorii ciast kruchych);
- liczba uczestników jest nieograniczona;
- ciasta zgłoszone do konkursu należy dostarczyć do godziny 16:00 w dniu 09.07.2015r., w Domu Ludowym w Kościelisku, ul. Chotarz 453.
- każde z ciast oznaczone będzie numerem, a nazwisko osoby je zgłaszającej będzie osobno umieszczone na liście uczestników konkursu;
- Jury konkursu dokona oceny ciast w każdej z trzech kategorii, przyznając punkty każdemu z wypieków, od 1 do 5-u

punktów, gdzie ocena 1 oznacza najniższą ocenę, a 5 oznacza notę najwyższą. Po zsumowaniu wszystkich punktów przyznanych przez Jury konkursu, zostanie wyłoniony zwycięzca w określonej kategorii;
- w każdej z trzech kategorii zostaną przyznane 3 wyróżnienia;
- w przypadku remisu w danej kategorii bądź kwestii spornych, decydujący głos w będzie miał Przewodnicząca/-y Jury konkursu, wybrana/-y przez Jury w dniu konkursu.
6. Jury konkursu:
Wypieki oceni Jury, w minimum 9-osobowym składzie ( łącznie z Przewodniczącą/-ym):
a) Ciasta drożdżowe:
- 3 osoby oceniające;
b) Ciasta kruche:
- 3 osoby oceniające;
c) Ciasta z masą tortową:
- 3 osoby oceniające.
7. Kryteria oceny:
Jury dokona wyboru najlepszego wypieku ciasta, biorąc pod uwagę smak oraz wygląd wypieku.
8. Nagrody i wyróżnienia:
Dla zwycięzców konkursu przewidziano nagrody:
- 3 nagrody główne za I, II i III miejsce w kategorii „Ciasta drożdżowe”;
- 3 nagrody główne za I, II i III miejsce w kategorii „Ciasta kruche”;
- 3 nagrody główne za I, II i III miejsce w kategorii „Ciasta z masą tortową”;
- 3 wyróżnienia w każdej z 3 kategorii;
- 1 nagrodę za najzabawniejszą nazwę ciasta, spośród wszystkich zgłoszonych ciast konkursowych;
- oraz nagrodę PUBLICZNOŚCI, pod nazwą „Królowa Wypieków 2016”, wybieraną drogą losowania, w trakcie dnia konkursowego.


Imię lub nick

Wpisz treść komentarza

Atrakcyjność dla dzieci
Wrażenia końcowe

« Pytanie kontrolne


Pola oznaczone (*) są wymagane. Komentarze skrajnie obraźliwe nie będą zamieszczane.
POLECAMY NOCLEGI
Apartamenty przy potoku

Zapraszamy zadzwoń:607114110
więcej na www
Pokoje gościnne Leśne Zacisze


więcej na www


Miejsce na twoją reklamę.
Zadzwoń zapytaj tel.
75 64 19 919